Финалниот ВТА турнир ќе се игра во Саудиска Арабија

Завршниот ВТА турнир за 2024 година ќе се одржи во Ријад, Саудиска Арабија. Женската тениска асоцијација (ВТА) во наредните денови треба да потпише договор со Саудијците, според кој завршниот турнир за жени ќе се одржува во Ријад до 2026 година, со можност за продолжување.

ВТА ќе го следи примерот на Здружението на тениски професионалци (AТП), кое на 28 февруари објави партнерство со Фондот за јавни инвестиции на Саудиска Арабија.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО