(Видео) Општа тепачка во НЦАА

Општа и луда тепачка се случи на натпреварот од колеџ лигата помеѓу Тексас и Инкарнejт Вoрд.

Тексас победи со 76:72 по продолжение, а немилите настани започнаа по завршувањето на натпреварот.

Се започна кога играчите на двата тима тргнаа да се поздрават на крајот од натпреварот, а ракувањето прерасна во сериозна тепачка, во која се вмешаа играчите и тренерите на двата тима. Нејасно е што точно ја иницирало тепачката.

Поради се се огласи и конференцијата Сaутлeнд во која играат овие екипи.

-Свесни сме за ситуацијата што се случи на крајот од натпреварот. Ќе соработуваме тесно со двата универзитета за да ја прегледаме снимката и да изречеме дисциплински мерки. Неспортското однесување е недозволиво“, изјавија од оваа конференција.

 

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО