ВАДА продолжува со истрага за руските спортисти

Повеќе од 400 случаи на допинг против руски спортисти се затворени без обвинение.
Тоа го објави „Р-Спорт“, повикувајќи се на АРД и доверлив извештај од Светската анти-допинг агенција (ВАДА).
Врз основа на базата на податоци на Московската антидопинг лабораторија,
регистрирани се 834 можни прекршувања на правилата од кои 409 се затворени без никакви санкции.
Во тек се истраги за 145 случаи на можни прекршоци. Во ноември 2023 година,
ВАДА објави дека биле донесени 282 одлуки.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО