Монжо презеде функција во ФИА

Меѓународната  автомобилска федерација (ФИА) го потврди назначувањето на Жан Монжо
за технички директор на одделот за едноседи. Тој беше технички директор на Заубер, од  јули 2019 година до минатото лето.

Тој доаѓа на местото на Тим Гос кој си замина по помалку од една година по назначувањето сега ќе работи
во Рејсинг Булс како главен технички директор.

Монжо ќе биде вклучен и во експертската група на Формула 1 која ќе ги врши контролите на болидите пред почетокот на сезоните и пред секој старт.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО