Ласицкиене планира да има дете откако ќе го напушти спортот.

Олимписката шампионка во скок во височина, Марија Лисицкиене, откри што планира
откако ќе се повлече од ателтиката.
„Семејството е многу важно. На момчињата им е полесно а девојчињата треба да одберат време,
треба да имаат време да се породат, можеби да се вратат, бидејќи телото на секого
реагира различно по раѓањето на детето“ – вели Лисицкаја.
– Тоа е сериозно прашање, затоа треба да се реши со семејството приватно.
Секако, тоа е во плановите. Кариерата што ја имав и колку сезони пропуштив
на меѓународната сцена влијаеше на начинот на кој сега го градиме
нашето семејство“ – вели атлетичарката

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО