Роб Вајт доби откaз од Алпин

Тoa што се најавуваше минатиот период се реализираше денеска. Луѓето од Алпин ја прекинаа соработката со оперативниот директор на тимот, Роб Вајт.

Тој се активираше во Рено во 2004 година и двапати и се израдува на шампионската титула во Формула 1 (Ф1). Подоцна беше прекомандуван на други работни позиции, а од 2016 година стана оперативен директор.

Алпин во објавата до медиумите, потенцира дека со отказот на Вајт почнува голема реконструкција во екипата.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО