Низ Париз со специјални пропусници за време на ЛОИ

Во француската престолнина Париз, за време на одржувањето не Летните олимписки игри (ЛОИ) ќе има безбедносни периметри кои ќе може да се минат само со специјална пропусница, за која ќе можат да аплицираат локалните жители и туристите.

Безбедносните QR-кодови ќе можат да се обезбедат и преку специјална он-лајн платформа. Првичните апликациите што ќе бидат одобрени од безбедносните служби ќе важат од 18 до 26 јули или една недела пред свеченото отворање на ЛОИ.

 

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО