(ФОТО) Срамно: Австралија Опен не ја признава Македонија?

Во тек е првиот годишен Грен слем кој се игра во Австралија, поточно Австралија Опен кој се чини не може да помине без скандал.

Овојпат организаторите донеле правило да се забранат низа знамиња поради икс оправдани причини како воени конфликти и слично.

Но изненадувачи, на оваа листа се најде и македонското национално знаме и сите се прашуваат од кои причини.

Знамињата на Израел, Палестина, Русија, Белорусија и Таиван, како и оние на Кутлеш и Вергина донекаде имаат логични објаснувања зошто се „проблематични“, но сите се чудат зошто и Македонскот.

За потсетување во квалификациите на овој турнир во женскиот дел играш и нашата Лина Ѓорческа која настапи токму под ова знаме.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО