ФИС ги одреди домаќините на СП 2029 и 2031-та во алпско скијање

Норвешкиот зимски центар, Нарвик ќе биде домаќин на Светското првенство (СП) во алпско скијање 2029-та, а италијанската, Вал Гардена, во 2031 година, беше одлучено на 55-ти конгрес на Интернационалната скијачка федерација (ФИС) во Рејкјавик.

Нарвик ги „победи“ Вал Гардена и Солде, Андора добивајќи 11 гласови. Во вториот круг пак, Вал Гардена беше избрана за домаќин на СП 2031-та, по втор пат, откако претходно тоа се случи во 1970 година.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО