АТП по Вимблдон го враќа старото правило

Асоцијацијата на тениски професионалци (АТП) по Вимблдон го враќа старото тениското правило што се применуваше пред пандемијата на коронавирусот,

Станува збор за правилото за девојките и момчињата кои се грижат за топките за време на натпреваритте, а на кои по избувнувањето на пандемијата им беше забрането да им додаваат крпи на играчите за да се намали можноста за ширење бактерии.

Потоа, од тенисер(к)ите се бараше да си носат свои крпи на натпреварите поради заострувањето на хигиенските протоколи. Според интернет страницата „Тенис канал“, на неодамнешните состаноци на одборот на АТП потврдена е промената на правилата.

– Одборот одобри промена на правилата за да им се овозможи на играчите да бараат и да им се додаваат крпи меѓу поените, како што беше вообичаено пред пандемијата  на ковид-19. Сите АТП турнири мора да ја прифатат оваа одредба….

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО