Ретклиф сака менаџерот на Манчестер Јунајтед да се фокусира на фудбалот

Според – „The Telegraph“, косопственикот на Манчестер Јунајтед, Џим ретклиф, сака да се оддалечи од моделот во кој главниот тренер служеше како менаџер и надгледуваше неколку сектори.Актуелниот тренер Ерик тен Хаг, исто така, отиде подалеку.

Тој учествуваше во планирањето на трансферите и бараше да ангажира конкретни играчи. Во новиот модел, главниот тренер ќе се фокусира првенствено на фудбалот додека новиот спортски директор Ден Ешворт и генералниот директор Омар Берада ќе бидат одговорни за изборот на играчи и другите менаџерски функции.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО