Пешевски: Живееме за овој ден, Македонија може мирно да спие

Еден од најискусните во нашиот тим кој одново одигра завидно во сите три меча во селекцијата на Македонија беше пикерот Жарко Пешевски:

Пивотменот денес даде четири гола, а по крајот на мечот беше видно задоволен.

-Знаевме дека ова нашата шанса, се надевавме дека ќе ни се насмевне среќата. Тоа беше овој ден, живеевме за овој ден, ја израдувавме Македонија.

-Ова беше нашиот најдобар настап. Изгледавме како еден тим од првиот до последниот момент. Мислам Македонија може мирно да спие иако некој се сомнева. Голема благодарност до сите што не бодреа.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО