Македонија падна за две места

Нашата најдобра фудбалска репрезентација го има 71-то место на новата ФИФА ранг листа објавена денеска. Падот од две позиции се должи на поразите на пријателските мечеви со Хрватска и Чешка во почетокот на јуни.

На челните места остануваат Аргентина, Франција и Белгија. Во Топ 10 влегуваат и Бразил, Англија, Португалија, Холандија, Шпанија, Хрватска и Италија.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО