Шкендија сака да се засили со Смајли

Екипата на Шкендија сака да ја засили одбраната, па така му „фрлија“ око на 21-годишниот талент на Влазнија, Гералб Смајли.

Според медиумите во Албанија, челниците на екипата на Шкендија понудиле богата понуда до самиот фудбалер, кој на маса ја има и понудата на челниците на Влазнија за продолжување на договорот.

Договорот на 21-годишниот фудбалер со тимот од Скадар завршува на крајот на оваа сезона.

Смајли игра на десната страна на одбраната, каде моментално е Максим Максимов, чие име е тесно поврзано со трансфер во странство. Токму овој факт ги потикна раководните лица на Шкендија, кои прво бараат да се најде вистинското решение, а потоа да се дозволи трансфер на Максимов.

Смајли, иако има само 21 година, ја игра третата сезона со првиот тим на Влазнија, за кој има одиграно вкупно 52 натпревари.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО