Шаќири со нов, необичен рекорд

Швајцарскиот играч за врска, Џердан Шаќири постигна гол и на шестото учество на големо натпреварување на Европско (ЕП) или Светско првенство (СП) почнувајќи од СП 2014 година во Бразил.

Тој е единствениот играч кој може да се пофали со ваков подвиг. Шаќири е седмиот играч кој постигнал пет или повеќе голови на европските или светските шампионати.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО