Најк е подготвен да и плати на Барселона до 100 милиони евра за продолжување на соработката

Компанија специјализирана за производство на спортска облека и обувки Најк е подготвена да и плати на Барселона до 100 милиони евра за продолжување на договорот за работа до 2028 година. Ова го пренесува шпанскиот „Sport.es“.

Според изворот, под одредени услови, Најк е подготвен да ја зголеми сумата на 120 милиони евра годишно. Дополнително, познатата компанија на каталонскиот клуб му нуди уште 100 милиони евра како бонус за продолжување на договорот. Се нагласува дека продолжувањето на соработката може да биде најавено веќе следната недела.

Да потсетиме, Барселона со Најк соработува од 1998 година. Претходно се појавија информации дека Барселона е блиску до прекин на соработката со оваа компанија поради фактот што нивниот стар договор од 2016 година не ги задоволува барањата на пазарот.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО