Рено не е задоволен од Алпин, најверојатно ќе го продаде

Рено може да го продаде Ф1 тимот Алпин поради лошите резултати. Според Autosport, неуспешниот почеток на сезоната 2024 и нејасните изгледи во однос на корекција на ситуацијата може да го принудат раководството на концернот да го продаде тимот.

Забележано е дека дури и ако Рено направи таков чекор, предуслов за продажба ќе биде согласноста на новите сопственици да продолжат да ги користат моторите на Рено. Компанијата, во секој случај, планира да остане во Формула 1 како снабдувач на мотори.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО