Пропадна продажбата на Евертон

Фирмата „777 Партнерс“, со седиште во Мајами, не успеа да го затвори договорот за купување на англискиот Евертон. Иако во септември минатата година, компанијата постигна договор со мнозинскиот акционер Фарад Мошири, од клубот соопштија дека понудата е раскината бидејќи не била комплетирана пред истекот на рокот.

„Договорот меѓу 777 Partners и Blue Heaven Holdings Limited за продажба на мнозинскиот удел во клубот истече. Клубот ќе продолжи да работи нормално додека работи со Blue Heaven за да ги разгледа сите опции за идната сопственост на клубот“, објавија „карамелите“.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО