Обрадовиќ кон публиката во Загреб: Па не сме ние Цигани, ние сме Гробари

Натпреварот Цибона – Партизан предизвика големо внимание на хрватската јавност, бидејки мечот се играше во домот на Дражен, салата беше исполнета до последното столче.

Прва ѕвезда на оваа средба беше дефинитивно Жељко Обрадовиќ, еден од најдобрите и најголеми тренери во Европа, кој беше срдечно дочекан од домашната публика.

Меѓутоа, додека домаќините пружеа добар отпор кон шампионите од Белград, од трибини се слушна скандирање кон судиите, на кои има скандираа „Цигани, Цигани..“, на што Обрадовиќ реагираш.

– Жељко кон публиката реагираше со насмевка, алудирајки на прекарот кој го има Црвена Звезда. Па не сме ние Цигани, ние сме гробари, беше пораката на Обрадовиќ која ја извикал кон публиката, а таа изјава ја брифира новинарот Дражен Брајдиќ.

По натпреварот, Жељко Обрадовиќ срдечно се поздрави со Александар Ацо Петровиќ, а многумина ја приметија и сцената од пресконференцијата.

Претставувајки ги гостите од Белград, младата новинарка го најави само името на тренерот Жељко Обрадовиќ, додека Огњен Јарамаз го претставија само како кошаркар на Партизан, а на тоа тренерот на Партизан порача: Тој се вика Огнен Јарамаз ако не знаете.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО