Најголемиот тренерски договор во историјата на НБА

Колку заработуваат тренерите во НБА? Просекот е меѓу 2 и 4 милиони долари годишно, ретко кој може да им парира на кошаркарите, а сега ги имаме најплатените досега.

Тоа ќе биде Ерик Споелстра, шефот на професијата во Мајами, човек кој е толку верен на овој тим бидејќи е во него од 1997 година, работеше 11 години како асистент, па од 2008 година како прв тренер.

Двократниот НБА шампион (2012, 2013) на тој начин го заработи најголемиот договор во историјата, според кој ќе добие неверојатни 120 милиони долари за осум години.

Секако, бонусите не се вклучени, па сумата може да биде значително поголема… Заслужено, со оглед на тоа какви се договорите на кошаркарите во денешно време.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО