Бодирога ќе ја води Евролигата до 2028

Прославениот кошаркарски ас на Србија, Дејан Бодирога, доби нов мандат на чело на Евро-лигата. Тој и во наредните четири години ќе ја води елитната европска организација заедно со Извршниот Директор, Паулиус Монтејунас, кој исто така ја доби довербата на Бордот на директори.

Двајцата во изминатиот период направија неколку значајни организациски потези и пред се ја зголемија соработката со ФИБА.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО