Oбјавена листата на најбрзи играчи на Европското Првенство

УЕФА ја објави листата на 30 најбрзи играчи на ЕП.

Иако на врвот се очекуваше одличното шпанскo крило, кое ЕП го карактеризираше со својата експлозивност и брзи пробиви, Нико Вилијамс не е ниту меѓу 20-те најбрзи. Со најголема измерена брзина на ЕУРО од 34,7 километри на час, тој го освои само 23. место.

На врвот на листата е Килијан Мбапе со брзина од 36,5 километри на час. Интересно, неговиот соиграч од левата страна на Франција, Тео Хернандез е на шестото место со 35,7 км/ч.

Така Шпанија вечерва ќе мора да го запре најбрзиот двоец на ЕУРО.

Најбрзите играчи на ЕП 2024:

30. Собослај (Унгарија). 34,5 km/h

29. Драгуш (Романија). 34,5 km/h

28. Стергиу (Швајцарија). 34,6 км/ч

27. Понграчиќ (Хрватска). 34,6 км/ч

26. Бруун Ларсен (Данска). 34,7 км/ч

25. Трошард (Белгија). 34,7 км/ч

24. Дупки (Чешка). 34,7 км/ч

23. Нико Вилијамс (Шпанија). 34,7 км/ч

22. Ратиу (Романија). 34,7 км/ч

21. Мусиала (Германија). 34,7 км/ч

20. Бајрами (Албанија). 34,8 км/ч

19. Вокер (Англија). 34,8 км/ч

18. Мудрик (Украина). 34,9 км/ч

17. Довбик (Украина). 34,9 км/ч)

16. Тирни (Шкотска). 35 km/h

15. Јурашек (Чешка). 35,1 км/ч

14. Јилмаз (Турција). 35,1 км/ч

13. Фримпонг (Холандија). 35,2 км/ч

12. Далот (Португалија). 35,2 км/ч

11. Нуњо Мендес (Португалија). 35,3 км/ч

10. Леао (Португалија). 35,4 км/ч

9. Хојлунд (Данска). 35,6 км/ч

8. Ван де Вен (Холандија). 35,6 км/ч

7. Ндоје (Швајцарија). 35,6 км/ч

6. Тео Хернандез (Франција). 35,7 км/ч

5. Михаила (Романија). 35,8 км/ч

4. Сане (Германија). 35,8 км/ч

3. Шешко (Словенија). 35,9 км/ч

2. Феран Торес (Шпанија). 36 км/ч

1. Мбапе (Франција). 36,5 км/ч

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО