Макрон: Ќе бидеме подготвени за сите безбедносни предизвици 

Француската влада го подигна нивото на терористичка закана во земјата на највисоко ниво. На Летните олимписките игри (ЛОИ) 2024 година во Париз ќе има досега невидено ниво на безбедносни мерки.

– Никогаш нема нулта ризик во животот. Тешкотијата е што секогаш постојат елементи на ризик. Правиме се’ што е во наша моќ тоа да го спречиме. Можам да ви кажам: да, ќе бидеме подготвени.

Дефинитивно правиме се’ што можеме за да се подготвиме за церемониите на отворањето и затворањето, како и за другите настани за време на Олимписките и Параолимписките игри. Ова е многу сериозна работа за нашите разузнавачки служби, полиција, жандарми и војска, рече Макрон.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО