Де ла Фуенте останува шпански селектор до 2026

Шпанската фудбалска федерација ја активираше клаузулата со која му се продолжува договорот на Луис де ла Фуенте до 2026 година.

Шпанија не планира да бара нов селектор, задоволни се од Де ла Фуенте и планираат тој да ги води до 2026.

Актуелниот договор на Луис де ла Фуенте траеше до крајот на Европското првенство, но во него има и клаузула за продолжување на соработката до 2026 година.

Шпанската фудбалска федерација ја активираше клаузулата, а тоа значи дека Де ла Фуенте ќе ја води селекцијата на САД и на Светското првенство во САД.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО