Уште едно признание за Миовски – овој пат од легендата на Глазгов Ренџерс

Добрите натпревари на Бојан Миовски не остануваат незабележани во шкотското првенство.

Македонскиот интернационалец е еден од клучните играчи на Абердин, а тоа се вреднува. Имено, легендата на Глазгов Ренџерс, Крис Бојд, тврди дека Миовски е дел од тимот на полусезоната во шкотското првенство.

Во моментов Паремиер лигата н Шкотска паузира, а натпреварите се враќаат на крајот од јануари. Во меѓувреме се прават опсежни анализи за остварените бројки на поединци и екипи.

Крис Бојд тврди дека Миовски има гарантирано место во топ11 во првиот дел од сезоната.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО