Скандал во Струмица: Србија одби да игра со Косово

Како што е познато изминатите денови во салата Парк во Струмица се играат зонските квалификации за младинското У-18 ЕП во одбојка.

На програмата од трите дуели, прв беше предвиден да се игра оној меѓу Косово и Србија, но истиот не започна.

Па така европската одбојкарска куќа (ЦЕВ) го регистираше мечот со службена победа за косоварите од 3-0.

Политиката повторно ги вмешта прстите во спортот, па повеќе од јасно е зошто Србија одби да игра на овој меч.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО