Одржано редовното Генерално собрание на ФФМ

Денеска во хотелот “Хилтон“ во Скопје се одржа редовно Генерално Собрание на ФФМ. Финансискиот извештај на работата за минатата година покажа дека позитива од околу 3 милиони евра. Генералниот секретар на ФФМ, Наталиа Илиевска Божиновска во своето обраќање истакна дека федерацијата има одлична соработка со Општинските фудбалски Сојузи, како своја база, но и ја потенцираше извонредната соработка со УЕФА и ФИФА.

Инаку се беше во знакот на 30-годишнината од станувањето на ФФМ полноправна членка на ФИФА и УЕФА.

Токму преку своите претставници, кои се во Скопје, Јозеф Климент – УЕФА и Марион Гават – ФИФА, добивме и честитки за јубилејот.

Во работниот дел од Собранието беа присутни 58 делегати од 60.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО