Хајдук со неверојатни бројки пред роденденот

Масовната „мобилизација“ на навивачите на Хајдук на почетокот од годината не престанува. Откако сплитскиот клуб лани ја проби границата од 100.000 членови, годинава ги има веќе 90.000, и тоа во втората недела од февруари.

Клубот ја објави таа бројка на социјалните мрежи со описот: „Со еден збор, толку многу љубов. Веќе 90.000 членови ја покажаа својата наклонетост кон Хајдук во „роденденскиот месец“.

Хајдук на 13 февруари ќе прослави 113 години. Од 1 јануари навивачите веќе уплатиле над 1.430.000 евра членарина на клубот.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО