Ексјугословенскиот репрезентативец Предраг Мијатовиќ осуден за финансиска проневера

Предраг Мијатовиќ, поранешен југословенски репрезентативец и истакнат член на Партизан и Реал Мадрид, е казнет во Шпанија поради тоа што не дал финансиски извештаи.

Имено, поранешниот фудбалер, но и спортски директор на „кралскиот клуб“ е казнет од Даночната управа во Шпанија бидејќи не ги пријавил парите што ги добил од агенти.

Како што пренесува шпански „Периодико“, таа готовина била префрлена од сметка во Луксембург.

Мијатовиќ е санкциониран на 22.12.2023 година поради изнесување неточни податоци за средствата со кои располагал и кои ги користел.

Тогаш беше донесена пресуда во Врховниот суд на Мадрид, но „Периодико“ дури сега дојде до оваа информација и ја обелодени во јавноста.

Наводно, Мијатовиќ добил околу еден милион евра заеми од две швајцарски фирми што ги поседува.

Сепак, тоа не беше прикажано во Шпанија, а властите не знаеја ништо за тоа.

Со тие пари Мијатовиќ купил вила во богат дел на Мадрид.

Кога ќе биде потврдена пресудата ќе треба да плати казна од 285.000 евра.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО