Чави: На времето тренерот во Барса само кажуваше имиња за трансфери

Тренерот на фудбалерите на Барселона, Чави, вели дека ситуацијата во клубот не може да се спореди со минатото кога Каталонците беа финансиски моќни за да купуваат врвни фудбалери.

– Навивачите мора да разберат дека моменталната финансиска состојба нема ништо заедничко со тоа што беше пред 25 години. Претходно, тренерот ќе рече: „Сакам да потпишам со тој, тој и тој“. Сега не е така – вели Чави.

Претходно беше најавено дека Барселона ќе го продава Араухо за околу 100 милиони евра само од финансиски причини.

ПОВРЗАНИ НОВОСТИ

НАЈНОВО