Звучи неверојатно, но вистинито: Дортмунд го заборави својот фудбалер, никој не забележал дека го нема во автобусот

Пред неколку дена се случи неверојатна ситуација со фудбалерот на Борусија Дортмунд, Матс Хумелс.

После натпреварот против Келн на 20 март, искусниот дефанзивец мораше сам да се врати дома во Дортмунд бидејќи апсолутно никој не сфати дека Хамелс не се наоѓа во автобусот.

Остатокот од тимот беше уредно во автобусот. Хумелс не беше меѓу нив и никој не забележа дека еден од најискусните фудбалери не е на пат од Келн до Дортмунд.

На крајот несреќниот Хамелс мораше да се врати дома сам, но тоа не беше голем проблем за него.

Растојанието помеѓу двата града е 98 километри со автомобил, но сигурно звучи неверојатно дека Маца само што беше заборавена по натпреварот.