ЖЕСТОКА НАЈАВА: Ако издржиш три рунди, го предавам мечот, ти си клошар, ќе те разнесам!

Тајсон Фјури и Ентони Џошуа конечно ќе се најдат во рингот – еден против друг, во битка за крал на тешката категорија.

Официјален датум за борбата се уште не е потврден, се чека тоа да биде некаде кон средината на месец јули, а веќе постојат и провокации од двете страни.

Се разбира, предност во тој сегмент засега покажува Тајсон Фјури, кој пред да биде официјално закажана битката, испрати силна порака.

Кога веќе тргнав во оваа битка, ќе го повикан како „бескорисен клошар“, човек кој што не е борец, туку само обичен боди-билдер и големо грдо срање“, му порачувам на Џошуа и додавам: Ќе ти ја разнесам фацата, јас сум број 1 и ти тоа го знаеш. Ако издржиш повеќе од три рунди, го предавам мечот“, порача Фјури.

Несомнено дека не чека жестока битка која ќе ја следат милиони ширум светот.