Збогум АБА – Македонија до догледно време без излез на Јадранот

493

Денес од состанокот на АБА лигата во Белград стигна лоша информација за македонските љубители на кошарката.

Иако се најавуваше, нема да има проширување на првата АБА лига, па така МЗТ Скопје откако испадна сезонава, догодина нема да игра, а ниту друг македонски клуб.

Единствена шанса, екипи од Македонија да играат на Јадранот ќе имаат доколку се пријават во втората АБА лига каде што нашата држава ја следуваат две места.