За него не е многу, но сепак ПСЖ го разнесе Нејмар со една казна

Раководството на ПСЖ донесе одлука да го казни Нејмар со 375 илјади евра поради тоа што Бразилецот не се појави на почетокот на подготовките за новата сезона.

Како што тврдат од парискиот клуб Нејмар не кажал никому дека ќе доцни иако таткото на Нејмар тврди дека постоел договор тој да се појави во тренинг базата на 15 јули.

Бидејќи не е дозволено казните да се пребиваат од редовните плати, на Нејмар да му биде исплатен бонус за примерно однесување.