Владата со помош за македонскот спорт во овие тешки моменти

Поради корона вирусот сите активности на спортски клубови во нашата држава се прекинати, а првио кои побараа помош од државата и ФФМ беа фудбалските прволигаши.

Денес лидерот на СДСМ, Зоран Заев на прес конференција најави низа мерки за ублажување на економските последици настанати по актуелната ситуација.

Заев во своето излагање истакна дека Владата ќе даде помош и за спортистите во нашата држава.

„За сите спортски работници вработени во спортските здруженија, владата ќе обезбеди минимална плата од 14.500 денари за април и мај“.