ВИДЕО: Тензично во Кавадарци уште на почетокот – „Чкембари“ предизвикаа мал прекин на финалето

Тензична беше атмосферата во салата „Јасмин“ во Кавадарци пред почетокот на финалето помеѓу екипите на Вардар и Еурофарм Пелистер.

Уште на самиот почеток, турканица меѓу навивачите на битолскиот ракометен колектив и полицијата. Дел од навивачите од Битола се обидоа да влезат на терен.

За цела среќа ситуацијата не излезе од контрола и брзо се нормализираше, па натпреварот продолжи.

Неколку минутио подоцна, повторно имаше разговор меѓу полицијата и предводниците на навивачката група „чкембари“.