(ВИДЕО) Страшен пад на возачот на Дукати: Петручи при 160 на час изгуби контрола

Возачот на Дукати, Данило Петручи доживеа тежок пад на квалификаците за трката на Захсенринг кога при голема брзина изгуби контрола над својот мотор.

Петручи при брзина од 163 километри на час излета од стазата и заедно со моторот леташе неколку метри до заштитната ограда.

Веднаш беше пренесен во болница на преглди на кои беше дијагностицирано повреда на лигаментите на дланката  која за среќа нема да го спречи да настапи на неделната трка.