(ВИДЕО) Револуција во Барселона: Како ќе изгледа формацијата на „каталонците“?

Новиот тренер на Барселона многу веројатно ќе го промени системот на игра и во иднина, место 4-3-3, ќе игра со 3-5-2.

Тоа е целосно отстапување од филозофијата на Барса, градена уште од времето на Јохан Кројф, а поради која пред нешто повеќе од една деценија, тогашното раководство на постигна договор со Жозе Мурињо.

АС направи анализа за тоа како би можела во иднина да изгледа формацијата на Барселона во која би играле тројца стопери и двајца класични напаѓачи. Единствениот проблем е тоа што Суарес е повреден и нема да игра до крајот на сезоната, па ќе треба некој да го пополни неговото место.