(ВИДЕО) Прославената руска тенисерка ни покажа како изгледа тестирање на Корона

Сите се надеваме дека никогаш нема да мора да искусиме, но епидемијата на корона вирусоте е таква што лесно може да се случи на секого од нас.

Сигурно многумина од вас се запрашал барем еднаш како изгледа тестирањето на овој вирус, а оваа тајна ни ја откри руската тенисерка, Светлана Кузњецова која на Инстаграм објави видео од своето тестирање.

На снимката се гледа како здравствено лице во специјална облека и зима два бриса, првин од носот а потоа и од грлото кои потоа ги става во специјална епрувета и ги носи на анализа.

Кузњецова потоа извесно време ги добила резултатите во кои е наведено дека е негатива и го нема овој вирус.