(ВИДЕО) ММА борец заболен со Корона во болница тренира кревајќи кревети со пациенти

Се поголем е бројот и на заболени спортисти со корона вирусот, а кај нашиот северен сосед вирусот го „закачил“ и ММА борецот Јусуф Хајровиќ од Нови Пазар.

Иако е приморан да биде хоспитализиран во болница, тој делува неуморно и добро за што сведочи видеото.

Неговата организација „Мегдан“ објави снимка на која Јусуф тренира иако е во болница и би требало да мирува.

На снимката се гледа како ММА борецот тренира, а во исто време крева болнички кревети на кои лежат пациенти