ВИДЕО: Мекларен направи неверојатен превид – го прекрстија својот возач

„Карлос“ на шпански е „Дарен“, во Мекларен очигледно има сериозен дефицит околу комуникацијата.

Викендов се вози ГН на Шпанија, а во 14 часот денеска се официјалните квалификации за утрешната трка во Каталуња.

Веројатно дојде до грешка и мала конфузија во боксот на Мекларен, кои наместо Карлос Саинц, возачот на Мекларен од самиот тим беше наречен Дарен, па тоа не му падна лошо на самиот возач, кој реши да се насмее на шега на човекот кој му испрати порака по тимското радио „Еј Том, јас сум Дарен!“.