ВИДЕО: Македонија има боречка сила: Волкановски како и Конор МекГрегор го доби Хосе Алдо

Македонскиот борец Александар Волкановски, кој што е роден во далечна Австралија, имаше меч-борба против еден од борците кој има пораз само од Конор МекГрегор.

Станува збор за Хосе Алдо, во меч кој го освои нашиот борец во Рио Де Жанеиро со 30-27, 30-27, 30-27.

Звучи чудно, но тоа е сепак вистинито, борецот со македонско потекло застана во редот или на листа на имињата кои заедно со МекГрегор го победиле бразилскиот борец Алдо.