ВИДЕО: Кога стариот ќе се налути – Пешиќ го прати својот кошаркар во соблекувални пред полувреме

Кошаркарите на Барселона, ос тварија нова победа во шпанското првенство, против Андора нагости со 82:79, но со доста маки.

Домаќинот беше тврд орев, кој во првиот дел имаше и предност од 14 поени.

Тренерот на Барселона, Свето Пешиќ, и покрај резултатското заостанување на не говиот тим, имаше еден потег кој повеќе зборува за тој момент, отколку победата.

Тој при крајот на првиот дел, одлучи Кевин Серафан да го испрати во соблекувалните.

Францускиот играч ги прекршил правилата на однесување, што Пешиќ неможел да ги прифати, па го отстрани од тимот. Кошаркарот мирно ја прифати одлуката на неговиот тренер, а екипата до крајот успеа да направи пресврт.