ВИДЕО: Каква иронија – Надал на 16 години не го сакаше нештото во кое сега доминира!

„Кралот на земја“ како што го нарекуваат популарниот Рафаел Надал, зад себе има освоено 12 титули на оваа подлога на Ролан Гарос, што е апсолутна доминација во Париз.

Надал со освојувањето на Ролан Гарос, му се приближи на Роџер Федерер со 18 трофеи, наспроти 20-те на швајцарскиот ас и уште повеќе си ги зголеми шансите дека може да му дојде на егал црта пред да ја заврши кариерата.

Но малкумина веруваа дека Надал ќе направи таков успех, а пред 20 години, Рафаел Надал имаше една изјава од која сега сигурно и сам се прашува дали сериозно мислел на тоа.

Сопственикот на вкупно 59 титули освоени на земја (25 мастерс и 12 Слем) во минатото не преферирал да игра на земја, но кариерата му отиде токму во тој правец, да биде доминантен на таа подлога.

Во видеото подолу, Надал на 16 години зборува како не сакал да игра на земја.