ВИДЕО: Ферари ги запали моторите – Добро утро Маранело, се надевам не ве вознемирив!

Шарл Леклер утрово низ улиците на Маранело, го провоза новиот болид на Ферари со кој ќе се натпреваруваат (SF1000).

Ферари својот болид го стартуваше во срцето на својата фабрика, откако Леклер доби „зелено светло“ да го означи почетокот на новата сезона.

Во прашање не беше филсми ден, туку Ферари сакаше едноставно да го прослави почетокот на новата сезона по корона кризата.

Добро утро Маранело, се извинувам ако ве пробудивме. Само излегов на работа“, напиша Леклер на Твитер.