ВИДЕО: Двајцата тенисери ја дигнаа публиката на нозе со фудбалски мајстории!

Жо Вилдред Цонга и Беноа Пер наместо да играат тенис, се испробаа и во дисциплината фу дбал.

Цонга славеше во овој натпревар со 2:0 во сетови, (6;4, 7:5), а најатрактивен момент беше кога двајцата заиграа свој фудбал.

Пер се обиде дури и атрактивно да креира „ножички“ и иако не успеа, ги собра аплаузите на присутните.