ВИДЕО: Девојчето собирач на топки ја згрози Лисицки со реакцијата

Освојувачот на Вимблдон 2013 година, Сабине Лисицки, се мачи и понатаму со повредите па не игра во својата препознатлива форма.

Таа вчера играше против Гарбине Мугуруза на Тајланд Опен, па беше поразена во два сета со 6:3 и 6:4, а еден интересен детал го одбележа овој натпревар.

Лсицки која бе ше на сервис, се обиде да тргне настрана една бубачка, а на помош и дојде „терминаторот“ собирач на топки, девојчето кое не размислуваше многу и за да ја скрати целата процедура, ја нагаза бубачката а реакцијата на Лисицки беше и повеќе од згрозувачка.