ВИДЕО: Болно до срж – момче кое полека умира, доби неочекуван подарок од Хамилтон

Петгодишниот Хари Шоу, кој боледува од тежок облик на Сарком, врста на тумор која обично метастазира во телото на човекот каде што се наоѓа, имаше ден за паметење.

Ден по трката во Шпанија, каде Луис Хамилтон триумфираше, победата ја посвети токму на ова храбро момче, кое ги живее веројатно последните денови од својот живот, и му приреди неверојатно изненадување.

Пред домот на младиот Хари, во договор со Мерцедес, беше паркиран еден од реплика болидите на германската екипа, а емоциите кај момчето беа невидливи, но сигурно силни во него.