Верстапен: Ривалите не копираат, секако дека се подобрија

Двократниот последователен шампион Макс Верстапен рече дека не е изненадувачки што оваа година има помала разлика меѓу тимовите во караванот, бидејќи некои тимови имаат болиди кои потсетуваат на Ред Бул.

„Се разбира, ривалите се подобрија. Погледнете ги повеќето болиди, сите тие се копии бидејќи тимовите научија како да ги максимизираат своите перформанси според новите правила. Ако има еден тим чиј болид е особено брз повеќе од една година, другите ќе се обидат да копираат барем некои од неговите елементи. Затоа караванот е поконкурентен оваа година – сите тимови се подобрија и подобро ги разбираат своите болиди“, рече Макс и додаде:

„Не мислам дека распоредот на возачите на подиумот значи дека промената на правилата донесе подобрување во форма на подобри трки. Мора да му се даде заслуга на шефот на Астон Мартин, Лоренс Строл – неговата визија и амбиција, со помош на клучните луѓе во Ред Бул, се одговорни за напредокот на тимот. Секој има шанси, но се чини дека само еден тим е подготвен да направи се што е потребно за да победи. Горд сум што сум дел од тој тим“.