Вечното дерби кај соседите – ОДЛОЖЕНО!

Мечот кој цела Србија и соседството го исчекуваа, нема да се одигра, натпреварот Партизан – Црвена Звезда е и дефинитивно одложен.

Ваква одлука е донесена од страна на Владата на соседна република Србија, а како причина се наведени последните случувања на Косово и Метохија.

Србија е во ден на жалост (среда), така да големото градско дерби е одложено.

Тоа значи дека вечното дерби, 171. по ред во Србија, ќе биде пролонгирано за некој датум подоцна, најверојатно во следниот месец.